ارمنستان (به ارمنی: Հայաստան، تلفظ: هایاستان).با نام رسمی جمهوری ارمنستان (Հայաստանի Հանրապետություն، هایاستانی هانراپِتوتیون).کشوری در قفقاز جنوبی به پایتختی ایروان یکی از کشورهای مشترکالمنافع می باشد.در ضمن این کشور کوچکترین کشور مستقل مشترکالمنافع است.در این پست به معرفی کشور ارمنستان پرداخته ایم.
نگاهی به کشور ارمنستان
این کشور در قفقاز جنوبی در میان دریای سیاه و دریای جنوبی قرار دارد.به همین دلیل مرز میان آسیا و ارپا محسوب می شود.همسایگان این کشور در غرب ترکیه، در شمال گرجستان، از شررق جمهوری آذربایجان و از جنوب با ایران و جمهوری خودمختار آذربایجان می باشد.
صنعت توریسم در ارمنستان
توریسم و گردشگری در ارمنستان از مهمترین منابع در آمد می باشد.گردشگری و توریسم نقش مهمی در اقتصاد ارمنستان ایفا میکند. در چند سال گذشته، ورود گردشگران خارجی به این کشور افزایش داشتهاست. بیشتر گردشگران خارجی حاضر در ارمنستان، از کشورهای منطقه به این کشور سفر میکنند. بر اساس آمار سال ۲۰۱۴ (میلادی)، ۴۴ درصد آنها از روسیه، ۲۸ درصد از گرجستان، ۱۲ تا ۱۴ درصد از اتحادیه اروپا و ۷ درصد از ایران میباشند. از عوامل مؤثر در رونق صنعت گردشگری در این کشور، میتوان به توسعه زیرساختهای لازم، تنوعبخشی به محصولات گردشگری. شناساندن مناسب این کشور در رسانههای جهان.لغو روادید برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا.و برخی دیگر از کشورها و اعطای آسان ویزا برای مسافران بیشتر کشورها و اتخاذ سیاست آسمان باز؛ اشاره کرد.
بنا بر آمار منتشر شده در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱٬۲۶۰٬۰۰۰ نفر به این کشور سفر کردهاند که نسبت به سال قبل ۶ درصد افزایش داشتهاست.این آمار در سال ۲۰۱۷ به ۱٬۴۹۴٬۷۷۹ نفر رسیده است. توجه داشته باشید جهت سفر به کشور ارمنستان نکات ایمنی مهم سفر و باید ها و نبایدهای مربوط به این کشور را مطالعه فرمایید.
زبان و دین کشور ارمنستان
زبان رسمی این کشور زبان ارمنی است. این زبان یک زبان هندو اروپایی است. در کشور ایران حدود ۳۰۰ هزار نفر ارمنی زندگی می کنند.لازم به ذکر استاکثر مردم این مسلط به زبان روسی هستند. مردم ارمنستان مسیحی هستند. بیشتر مردم ارمنستان پیرو کلیسای حواری ارمنی هستند. که نزد ارمنیان ایرانی با نام کلیسای گریگوری شناخته می شود. کلیسای حواری ارمنی از اولین کلیساهای مسیحیت به شمار می رود.
فرهنگ مردم کشور ارمنستان
در سال ۳۰۱، ارمنستان نخستین کشوری بود که مسیحیت را دین رسمی کشور برگزید. پس از سرنگونی پادشاهی ارمنستان در سال ۴۲۸ میلادی، این منطقه بخشی از ایران شد. ارمنستان مدت های زیادی جزیی از ایران بوده است. به همین دلیل فرهنگ ایرانی را در بین مردم ارمنستان می توان دید.
نوع لباس مردان کشور ارمنستان مدل هایی برگرفته از لباس ساکنان خطه شمال در ایران و مردان گرجی است. همین موضوع نشان دهنده وجود فرهنگ مردم ایران در این کشور است. لباس زنان ارمنی تحت عنوان داراز شناخته شده می شود. این لباس نیز کاملا شبیه لباس های زنان سایر ملل ساکن در منطقه است. این نوع لباس ها بلند و زر دوزی شده است. روسری های مورد استفاده زنان ارمنی به رنگ های شاد است.
آب و هوا و فصول گردشگری در کشور ارمنستان
کشور ارمنستان کشوری است کوهستانی و پر باران از نظر آب و هوایی معتدل می باشد.میانگین دمای این کشور در ژانویه (دی – بهمن) بین ۳ تا ۵ سانتیگراد.در ژوئن (تیر – مرداد) بین ۱۵ تا ۲۰ درجه می باشد.میانگین دمای کشور در ارمنستان به ۲۵ درجه می رسد.در نواحی کوهستانی آرارات به حدود ۴۰ درجه سانتی گراد می رسد. بارندگی سالانه آن ۳۰۰ تا ۸۰۰ میلی لیتر است.
در کل می توان گفت آب و هوای ارمنستان معتدل و در زمستان سرد و برفی است.به طوری که دمای هوا از دمای انجماد پایین تر است. پاییز ارمنستان بسیار زیبا و شگفت انگیز است.این فصل در کشور به حیات رنگارنگ گیاهان شهرت دارد. بهار این کشور کوتاه است.تابستان های ارمنستان دارای آب و هوایی بسیار خوب و معتدل است.آب و هوای این کشور به غیر از مناطق کوهستانی معتدل است. همین امر باعث شده تا ارمنستان به کشوری توریستی تبدیل شود. ارمنستان به عنوان کشور آفتابی مشهور شده است.
دریاچه ها و رودخانه ها ی کشور ارمنستان
سرچشمه رودهای ارس، کر، زاب بزرگ (شاخه چپ رودخانه دجله) و فرات در فلات ارمنستان قرار دارد. دریاچه های مهم فلات ارمنستان عبارتند از: سوان و وان. دریاچه سوان در شرق این کشور در ارتفاع ۱۹۲۴ متری از سطح دریا قرار گرفته است. این دریاچه از مرتفع ترین دریاچه های آب شیرین بزرگ جهان است.
پوشش گیاهی و جنگل در کشور ارمنستان
در امتداد رودها، چمنزارها و بیشه زارها دیده می شود. در دامنه مرطوب کوه ها دشت های کوهی و در ارتفاعات بالاتر جنگل های بلوط و کاج رشد وجود دارد. در ارمنستان نزدیک ۳۲۰۰ نوع گیاه میروید که خود موید گوناگونی آنهاست. تنوع نباتات حاصل ناهمواریها، خاک، آب و هوا و قرار داشتن ارمنستان میان دو ناحیه ژئوبوتانیک است. اولی نواحی جنگلی و چمنزارهای قفقاز و دومی سرزمینهای بیابانی و نیم بیابانی ایران است.
جنگلهای کشور ارمنستان کوهستانی است و نزدیک ۱۲ درصد از اراضی این کشور را برپایی میدهد.بیشتر مناطق جنگلی در پهنه کوهها و ارتفاعات ۵۵۰ تا ۲۶۰۰ متر از سطح دریا قرار دارند.عمدهترین درختان جنگلی ارمنستان عبارتند از: آلش، بلوط، کورکن و نیز درختان زیزفون، افرا، زبان گنجشک و… .ارمنستان سرشار از درختان میوه جنگلی چون گلابی، سیب، گیلاس، گردو، گوجه، زغال اخته و زردآلو است.قله های آرارات و سبحان، از برفها و یخچال های طبیعی پوشیده شده است.
از جانوران این منطقه شامل جوندگان و خزندگان، آهو، بز کوهی، قوچ و میش وحشی، خرس، ببر و کفتار نام برد.شکوفه های زیبای کوه پایه های آرارت، آتشفشان ها، مناظر کیهانی با قله های مرتفع.چراگاه ها کوهستانی، دریاچه سوان با آرامی و زیبایی خاص خود، رودخانه های تند و خروشان.جنگل های انبوه دیلیجان ، جرموک، آزات و آرپا، رودخانه های زیبا با نمای سنگ طبیعی بازالت را می توانید تجربه کنید.کوه زانگزوربا انبوهی از درختان انار وحشی و در ضمن درختان بادام.و نیز از باغ های بلوط در سیونیک و ویتس دزر می توانید لذت ببرید.
کوه ها ی کشور ارمنستان
فلات کشور ارمنستان سرزمین بلندی است که در قسمتی از شرق ترکیه.جنوب گرجستان.جنوب غربی جمهوری آذربایجان و تمامی اراضی جهوری ارمنستان را در برمی گیرد.مهمترین کوه های ارمنستان که برای کوهنوردان حادز اهمیت است.و می تواند یک جاذبه کوهنوردی برای کوهنوردان محسوب شود به شرح زیر است:
کوه آگاتس با ارتفاع ۴۰۹۵ در استان آراگاتسوتن.کوه آرایی یا کوه آرا با ارتفاع ۲۵۷۷ متر در استان کوتایک.کوه تژ tezh با ارتفاع ۳۱۰۱، کوه آچکاسار ۳۱۹۶ مرز شیراک و لوری.قله اوراسا با ارتفاع ۲۹۹۲ در مرز شیراک ولوری.
جشن ها، فستیوال ها و مراسمات ملی کشور ارمنستان
مردم هر کشور بنا به آداب و رسوم و فرهنگ خود مراسم و جشن های خاص خود را دارند. کشور ارمنستان نیز مستثنا از این قضیه نیست. در کشور ارمنستان با توجه به فرهنگ و آداب رسوم خود این مراسم و فستیوال ها را در طول سال برگزار می کنند. خود این جشن ها و فستیوال ها گاها به قدری باشکوه و شاد برگزار می شوند که گردشگران خارجی نیز برای تماشای ان به ارمنستان سفر می کنند. در این قسمت به تعدادی از این مراسم و روزها اشاره خواهیم کرد. به دلیل اینکه توضیح این موارد باعث طولانی شدن مطالب این صفحه می شود، توضیح و زمان برگزاری هر یک از مراسمات در پست های جداگانه نوشته شده است.
شما می توانید با کلیک بر روی هر یک از موارد اطلاعاتی از قبیل معرفی مراسم، زمان و فصل برگزاری و دلیل برگزاری فستیوال و جشن ها را مشاهده فرمایید.
روز جاز در ایروان. فستیوال دلمه. فستیوال شاه توت syunik. فستیوال وارداور. جشنواره رنگ ایروان. فستیوال بین المللی زردآلوی طلایی در ایروان. جشن درندز (آتش افروزی- ۱۴ فوریه). جشن بارینگدان (بارغندان). جشن ناواسارد. جشن وارداور (جشن آب پاشان). جشن سال نو (۱ ژانویه). تولد و غسل حضرت مسیح (۶ ژانویه). روز زن (۶ مارچ). عید پاک. روز پیروزی (جنگ جهانی دوم) تعطیل رسمی (۹ می). روز جمهوری اول (۲۸ می). روز استقلال (۲۱ سپتامبر). روز قانون اساسی (۵ ژانویه). هامبار سوم. جشن تبرک انگور. عروج حضرت مریم از آسمان.
شهرهای مهم کشور ارمنستان
پایتخت ارمنستان شهر ایروان (Yerevan) است که بیش از یک سوم کل جمعیت کشور را تشکیل می دهد. از دیگر شهر های مهم ارمنستان شهرهای گیومری (Gyumri)، آبویان (Abovian)، وانادزور (Vanadzor)، اجمیادزین (Ejmiadzin)، آشتاراک (Ashtarak)، کاپان (Kapan)گوریس (Goris) آپاران (Aparan)، آرتاشات (Artashat)، هرازدان (Hrazdan)، ایجوان (Ijevan)، آماسیا (Amasia)، مارالیک (Maralik)، مارتونی (Martuni)، ماسیس (Masis)، الاوردی (Alaverdi)، و وادنیس (Vardenis)را می توان نام برد.